onsdag 3 november 2010

Svensk skräckfilm = B-film

En svensk skräckfilm är inte varje dag man ser, speciellt inte någon som verkar relativt lovande för det tränade ögat. Psalm 21 är en sån, men jag tänker inte hoppa över ån innan grisen är död. Den handlar om någon snubbe som heter Gabriel och har förlorat båda sina föräldrar, modern tog självmord och fadern (som var präst) dog under ‘mystiska omständigheter’ i en drunkningsolycka. Han har drömt mer och mer om sina döda mor och bestämmer sig för att undersöka faderns dödsfall. Så han åker till Borgvattnet.

FYI så har Borgvattnet en spökhistoria sedan innan och det kan väl omöjligtvis vara så att filmen spinner vidare på den? Troligtvis. Så därför är filmen antagligen fylld med seg svensk dialog, fula specialeffekter och en pytteliten bit action som utspelar sig i de frostbitna norrländska skogarna (tänk Snarveien & Rovdyr). Den korta snutten man får se på Aftonbladet är antagligen en rätt bra sammanfattning av Psalm 21.

Men, som alltid så kan jag inte döma utan att ha sett den, men första anblicken är alltid viktig. Om man inte gillar denna kan man ju alltid kolla på Besökarna, Det Okända, Strandvaskaren eller Låt Den Rätte Komma In.

2 kommentarer:

  1. "tog självmord"??? Kom igen, ska man blogga offentligt om ngt så får man fan se till att kunna stava där efter!

    SvaraRadera
  2. Det är alltid lika roliga med kommentatorerr som Anon här vid sidan. Honom inte kan skriva.
    Det stavas "därefter". Särskrivning FTW!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...